Fogkő-eltávolítás

A fogkő nagyban befolyásolja az alábbi betegségek, kellemetlen mellékhatások kialakulását: rossz lehelet, ínygyulladás, fogágygyulladás, majd a fogak elvesztése. A fogkőeltávolítást altatásban szokták végezni kutyusainkon, ami nagy megterhelést jelent számukra. Ausztriában azonban feltaláltak egy olyan fogtisztító eszközt kedvenceiknek, amely ultrahang előállítására képes.

Az ultrahang alkalmazása prevenciós hatású a fogbetegségek kialakulásában. A komponens fogkrém segítségével mikrobuborékok képződnek, amik meglazítják a fogkő szerkezetét. Az ultrahang-energia 12 mm mélyre hatol a fogíny alá, ahol elpusztítja a baktériumokat és stimulálja a szöveteket.

Mivel mi nem altatásban vagy bódításban végezzük a fogkő-eltávolítást, ezért csak olyan kutyust tudunk kezelni, akik nyugodtak, barátságosak. A súlyos fogazati állapotú kedvenceket sajnos nem tudjuk ellátni, ugyanakkor felismerésükben segítséget nyújtunk. A fogtisztító eszköz nem zúg, nem rezeg, a kezelés teljes mértékben fájdalommentes. Nálunk a kedvencek szakszerű, biztonságos ellátásban részesülnek.

 

emmipet

Kollégánk 2018-ban sikeresen végezte el a Dr. Juhász Tamás és Podhoszky Vera által szervezett szakképzést – ebben az időben Mira-Pet készülékekkel dolgoztunk. 2022-ben az Emmi-Pet által akkreditált képzésen fejlesztettük tovább tudásunkat, természetesen sikeres szóbeli es gyakorlati vizsgákkal. Magyarországon (hivatalosan) kizárólag a gyártó által szervezett képzéssel lehet ultrahangos dentálhigiénés beavatkozást végezni, amely egy magas színvonalú, altatás nélkül történő, a rendszeresség elvén alapuló szolgáltatás cégünknél.

Hiszünk abban, hogy kedvenceink fogazata is ugyanolyan ápolást igényel az egészséges állapot fenntartásához, mint az embereké.

 

Áraink:
Állapotfelmérés: díjmentes.
Előkezelés, Utókezelés (gyulladáskezelés + plakk eltávolítás):
15 900 Ft
Főkezelés (fogkő-eltávolítás): 30 900 Ft
Prevenciós kezelés (vagy fogmosás): 7900 Ft

 

Emmi-pet 2.0 ultrahangos rendszer

Az emmi-pet a legújabb német ultrahangos fejlesztés a kedvencek fogápolása terén. Az ultrahangciklus javításával az emmi-pet 2.0 még professzionálisabb fogápolást tesz lehetővé az első generációs elődjéhez képest. A második generációs emmi-pet 2.0 ultrahangos fogkefe sokkal hatékonyabban képes kezelni a fogakat, gyulladásokat kedvenceinknél és sokkal hatékonyabban távolítja el a fogköveket. Rendszeres használatával megelőzhető a fogkőképződés és elkerülhető a különböző szájüregi problémák, gyulladások kialakulása. Rezgés és hang nélküli fogtisztítás 100% valódi ultrahanggal kedvencének.

Az állatoknál az egészséges fogazatnak éppolyan pozitív hatásai vannak, mint az embereknél. Fogínygyulladás, fogkő képződése, parodontitis vagy mechanikus fogkőeltávolítás altatásban nagyon komoly megterhelést jelent az állat és gazdája számára is. Az ilyen állapot kezelésére vagy akár komplett megelőzésére fejlesztettük ki az emmi-pet készülékünket. Kedvencének kezelése az emmi-pet készülékkel a lehető legkellemesebb élmény kell legyen. Az Emmi-pet a fogtisztítás közben rezgés és hang nélkül működik. Ez nagyon pozitívan hat az állatokra és elősegíti a jelentősen nagyobb elfogadást. Az emmi-pet kifejezetten előnyös gyulladt vagy érzékeny fogíny esetében: fájdalommentesen, gyengéden és alaposan tisztít, dörzsölés nélkül, tisztán ultrahanggal. Serkenti a vérkeringést a fogíny szöveteiben és felszabadítja a test saját energiáit.

 

Funkciók és tulajdonságok

 • Pusztán ultrahanggal tisztít – 96 millió levegőrezgéssel percenként
 • Rezgés- és hang nélküli tisztít, gyengéden, dörzsölés nélkül.
 • A valódi ultrahang 12 mm mélyen behatol a fogínybe és a fogínytasakokba és alaposan kitisztítja azokat.
 • Így segít a fogínygyulladás, parodontitis, fogkőképződés és a szájszag kialakulásának megelőzésében.
 • Serkenti a vérkeringést.
 • Kezeli és megelőzi a fogkőképződést és a gyulladások kialakulását.

Ausztriában az Állattartók és Állatvédők Szervezete (FTT) tudományosan bevizsgált és tökéletesen állatbarát eszköznek ismerte el hivatalosan emmi-pet ultrahangos fogtisztító készüléket.

Hogyan működött eddig a fogmosás?

A hagyományos fogkefe (hagyományos, elektromos, szónikus) mechanikus dörzsöléssel, illetve a hagyományos fogkrémekben található csiszoló szemcsékkel tisztítja meg a fogak felületét. A dörzsöléses fogmosás során a fogzománc és az íny megsérülhet, valamint a fogközökben lévő fogfelszín megfelelő tisztítása szinte lehetetlen. A fogmosás dörzsölésen alapuló eljárása során az apró repedésekben a baktériumok könnyen elszaporodnak és fogszuvasodás alakul ki.

Az ultrahangos fogkefe hatásmechanizmusa teljesen más alapokra épül. Mik ezek a különbségek:

A fogkefefejben lévő piezo-chip ultrahangot generál

Az ultrahanghullámokat a nedves és kemény sörték továbbítják a fogkrémhez, fogakhoz, ínyhez.

A fogkrémben az ultrahang hatására mikrobuborékok milliói képződnek és pukkannak ki a másodperc tört része alatt.

Hogyan tisztít:

 • Az ultrahang 96 milliós - emmi-pet által levédett - percenkénti frekvenciája egy speciális frekvencia tartomány.
 • Ezen a frekvencián a 0,2W-os teljesítménnyel az emberi szervezet sejtjeivel semmi nem történik, nem károsodnak. A baktériumok azonban - az eltérő méretük miatt - ennek a rezgésnek a hatására megsemmisülnek.
 • A készülék által generált ultrahang 12 mm mélyen behatol a fogínybe, ezzel elpusztít minden rejtett zugban megbújó baktériumot.
 • A fogkrémből kialakuló mikrobuborékok a teljes fogfelszínt (a fogközökben, mikro repedésekben) megtisztítják a szennyeződésektől.

 

Következmény:

 • Az eltávolított plakk-ból nem alakul ki fogkő, illetve a már kialakult fogkő az ultrahangos kezelés hatására fokozatosan felpuhul, így a fogfelszínről eltávolíthatóvá válikA káros baktériumok száma drasztikusan lecsökken, így a fogszuvasodás és a rossz lehelet a múlté.
 • A fogfelszín visszanyeri természetes színét, csökken a fogkőképződés.
 • Az íny visszanyeri egészségét. Az afták gyógyulási ideje lecsökken, kialakulásuk valószínűsége szinte nullára csökken.
 • Védett a fogzománc, hiszen a tisztítás dörzsöléstől mentesen jön létre, a fogkrém sem tartalmaz dörzsanyagot.