PIF

pif logo

A Dogmopolite az első és egyetlen magyarországi vállalat, amely a brit PIF, azaz a Brit Kisállat Szolgáltatók Szövetségének tagja.

A PIF öt szakmai szervezetet egyesít. A szövetségek tagjai kisállatipari szakemberek és cégek, ideértve kozmetikákat, panziókat és napköziket, kereskedőket és gyártókat. A PIF az egyetlen olyan szervezet, amely képviseli az állatipar valamennyi ágazatát, így érdekegyeztető és -védő képessége jelentősen erősebb a többi szervezetnél.

A PIF korszerű és magas színvonalú képesítéseket és tréninget szervez kutyakozmetikák, napközik, panziók, kutyás szolgáltató cégek és azok vezetői számára. Számtalan szakmai esemény, rendezvény és továbbképzés szervezője. A PIF-ben való tagság a magas minőség szimbóluma: valamennyi tag a szakágazat statútumának, előírásának, ajánlásnak maximálisan meg kell, hogy feleljen.

A PIF tagjai főként kis- és középvállalkozásokból, de különösképpen üzletekből, állatvédőkből, panziókból, tenyésztőkből, gyártókból, nagykereskedőkből és a professzionális szolgáltatókból (sétáltatók, kiképzők, felvigyázók), valamint felsőoktatási intézményekből és kiadókból tevődnek össze.

A Szövetség és tagozatai számos szolgáltatást nyújtanak a tagoknak. A szövetség valamennyi tagja elkötelezett a kiemelkedő minőség mellett, legyen szó bármilyen szolgáltatásról, tagozatról.

A PIF statútuma

Valamennyi tag és tagvállalat az alábbi statútum mellett kötelezi el magát:

  1. Az ipari szabványok javítása
  2. A felelősségteljes állattartás elősegítése
  3. Ügyfélelégedettség maximalizálása
  4. Ügyfelek egyértelmű, udvarias és professzionális tájékoztatása a szolgáltatásokról
  5. Megfelelően képzett munkatársak alkalmazása, illetve átfogó tájékoztatása a vállalati termékekről, szolgáltatásokról és eljárásokról
  6. A vállalkozás környezeti hatásainak csökkentése
  7. Az állatjólét legjobb gyakorlatának előmozdítása az öt kényelmi és egészségügyi szükséglet figyelembevételével: táplálkozás – elszállásolás – kényelem – szocializáció – viselkedés
  8. A munkakörnyezetet magas szinten tartása
  9. Valamennyi hatályos jogszabály betartása
  10. A PIF, illetve annak szövetségei jó hírnevének fenntartása