Kutyás rendezvények

Idén tizedik alkalommal rendezzük meg a Vahur menhelyes kutyakarácsonyt

Sok szeretettel várunk minden állatbarátot. Töltsük együtt ezt a délutánt. Kutyasétáltatás, bográcsozás, finom házi sütemények, tea, támogatói termékek, tombola értékes nyereményekkel ès közös karácsonyfaállítás is lesz a kutyusoknak. Ezen a napon is lesz lehetőség átadni a Jézuska ajándékokat a védenceinknek.

Tovább »

...

Hagyományos Adventi kutyás kikapcsolódásra invitálunk Benneteket, ezúttal Dél-Magyarországra, Harkányba. Izgalommal, de annál nagyobb örömmel hirdetjük meg ezt a kutyás hétvégét, hiszen ezen a vidéken kutyás csapattal még nem jártunk, sőt, a kutyabarát wellness-szállodánk is most fogadja először csoportunkat.

Hétvégénk során a környék megszámlálhatatlan természeti és kulturális látnivalói közül igyekszünk a legszebbek közül válogatni. Kirándulunk a Mecsekben, megismerjük Máriagyűd környékét, Pécsett élvezzük az Adventi hangulatot, de lesz lehetőség a szálloda wellness-szolgáltatásait is élvezni.

Szállásunk Harkányban lesz, egy négycsillagos wellness-szálloda apartmanjaiban, ahol az aktív programokat követően a wellness-részlegben relaxálhatunk.

Tartsatok velünk, hangolódjunk együtt a Karácsonyra!

Időpont: 2023. december 15-17. (3 nap/2 éjszaka)

Helyszín: Harkány és a Mecsek csodálatos vidéke

Szállás: 4 csillagos, kellemes wellness-szállodában

Tovább »

...

Jótékonysági és közösségi élmény exkluzív környezetben, az Ürömi Állatmenhely 8 örökbefogadható kutyusának megsegítésére.

Egy esemény, ahol azonos értékrendű emberek kapcsolódhatnak, amellett, hogy egy nemes ügyre, a kutyák örökbefogadásának fontosságára hívjuk fel a figyelmet. A jegyárakból származó bevétel teljes egészében az Ürömi Állatmenhelyet segíti.

Hazai márkák mutatkoznak be a kifutón, a modellekkel 8 árva kutyus vonul fel, esetükben az est végén egyeztetni lehet az Állatotthon vezetőjével az örökbefogadás szándékáról, az örökbefogadás menetét illetően.

Emellett kiváló Mikulás, adventi élmény családoknak, pároknak, de egy szuper esemény divat-és kutyaimádóknak egyaránt.

Büszkék vagyunk nagyköveteinkre, akik a nemes ügy mellé álltak: Rubint Réka, Schobert Lara, Árpa Attila, Köllő Babett, Anfisa Bulgakova, Gulácsi-Vigh Diána, Gelencsér Tímea, Balogh Eleni, Németh Petra, Hováth Cintia és sokan mások.

Tovább »

...

Állandóan járjuk az erdőket kutyáinkkal, gyakori barangolók vagyunk, ezért összefogtunk, hogy megmutassuk Nektek is, mennyire szuper csapatban kirándulni, sok-sok kutyával. A túrára bármekkora testű kutyust szívesen látunk, mivel egy könnyen teljesíthető kirándulás lesz, a cél nem a teljesítmény, hanem a kikapcsolódás. Viszont a részvétel limitált, hogy tényleg élvezetes, ne káosz legyen a túra a kiskedvenceink okozta felhőtlen boldogság miatt.

Jelentkezni a túrára a következő google űrlapon lehet: https://forms.gle/18wTpNQAF3WCSJot9

Észak-Magyarországon, azon belül is a Bükk-hegységben tekergünk majd. A Zsófia-kilátó körtúrát fogjuk bejárni, de számos érdekesség van útközben, ezért több ponton megállunk. Csanyikvölgyi erdészeti parkolóból indulunk a Zsófia-kilátó irányába a Forrásvölgy patak mentén. Az első megállónk a Király-kút lesz, ami a középkori királyok kedvenc ivóhelye volt. Megtöltjük kulacsainkat, isznak egyet a kutyák is, és indulunk tovább.

Tovább »

...

Te mennyire ismered jól a Margit-szigetet? Kutyával számtalanszor jártál már itt, de alaposabban nem sétáltál körbe? 

Sétáljunk együtt a szigeten a kutyákkal Mikulás nap alkalmából, hogy érdekességeket nézzünk meg a szórakozás mellett mikulás sapkát se hagyd otthon, legyen rajtad vagy a kutyádon, mert szuper képeket fog készíteni Szandra, UrbanDogPhoto, a városi kutyafotós. 

A séta alatt jókedv, játékok és közös képkészítés várható. Bármilyen és bármennyi kutyával tudsz csatlakozni, teljesen ingyen. Ez egy közösségi kutyás séta, ahova minden gazdit és kutyust szeretettel várunk.

Találkozási pont: Zenélő szökőkút (Margit-híd felőli oldalon lévő)

Találkozási idő: 09:45-10:00

/Hasonló városi sétákat fogunk még szervezni, ötleteket küldjetek nyugodtan, milyen helyeket érdemes felfedezni./

Tovább »

...

Sok szeretettel meghívjuk Önt az Állatvédelem a gyakorlatban – gyakorlati állatvédelem előadásra. Melynek fő témája az állatvédelem jogi és gyakorlati kérdéseinek megvitatása.

Időpont: 2023. november 18.

Időtartam: 13.00-20.00

Helyszín: Lurdy Konferencia és Rendezvényközpont, 7-es terem

Részvételi díj: 8000 Ft/fő

Állatvédelmi alapítványok, egyesületek tagjainak, dolgozóinak

4000 Ft/fő (ennek igazolására kérjük a nyomtatvány kitöltését, mely a regisztrációs űrlapban megtalálható linkről lehet letölteni. A kitöltött és beszkennelt nyomtatványt a megadott email címre kérjük megküldeni. Köszönjük.)

Jelentkezni https://docs.google.com/.../19WlG9cbk2JbrIMwddyXsfA6.../edit linken és űrlapon keresztül lehet

Tovább »

...

2023. november 18-19-én kerül megrendezésre a Gyömrői Forest Run 2023. kutyás futó, bikejöring, dogscooter, kutyafogathajtó verseny.

Rajtok mindkét nap 10 órától.

A kutyás futás Happy futama esetében lehet csak 1 napra is nevezni, az összes többi kategória esetében 2 napos a verseny mindenki számára.

Táv: 5 km

Serdülők: 2 km

Bébi: 200 m, gyerek: 500 m

A versenyen bármilyen, nem agresszív kutyával rajthoz lehet állni, amely a 12 hónapos kort betöltötte.

A verseny mindkét napján rajthoz állók kerülnek be a hivatalos eredménylistába, eredményhirdetésbe.

Van mód kutyás futásban csak egy napon rajthoz állni, úgynevezett Happy futamon indulni. A Happy futamosok szàmára is van időmérés.

Tovább »

...

És hogy mi várható?

- Kovács Tímea: Beszélgetés a mentőkutyákról

Kíváncsi vagy, hogyan lesz egy kutyusból mentőkutya? Kíváncsi vagy, milyen módon képezzük őket, milyen vizsgákon kell megfelelnünk? Gyere el és hallgasd meg mentőkutyás előadásunkat!

- Czigány Ildikó: Beszélgetés a felelős állattartásról

Ebben a témában vannak a fejedben kérdések? Beszélgetünk néhány, minden kutyást érintő témáról!

- Dr. Jandó Tamás: Munkakutyák az állatorvos szemével. Avagy mivel szembesülhetünk a rendelőben.

A cicákat, kutyusokat érintő legalapvetőbb betegségek érdekelnek? Akkor itt a helyed! Dr. Jandó Tamás állatorvos beszél majd a felelős állattartással összefüggő feladatokról állatorvosi szemmel, kötelező oltásokról, chipről, valamint a leggyakoribb betegségekről, tünetekről, valamint az otthoni elsősegélynyújtással kapcsolatban.

Tovább »

...

A Nose Work versenyen egy felvezető egy kutyával indulhat egy ágazat egy adott szintjén.

A versenyek nyitottak minden kutyafajta és keverékeik számára, ha a kutya betöltötte a 6 hónapos kort. A versenyen csak egészséges, minden kötelező védőoldással rendelkező kutya vehet részt. Tüzelő szukák a versenyen nem indulhatnak. A felvezető felelősséggel tartozik a kutyáért és az általa okozott esetleges károkért a pályán és azon kívül is.

Azokat a kutyákat, amelyek agresszív viselkedésükkel más kutyák vagy emberek biztonságát veszélyeztetik, a bíró vagy a szervező eltilthatja a versenytől.

A HKTK Nose Work versenyre a felvezető 14 éves kor felett nevezhet. 18 éves kor alatt szülői hozzájárulás szükséges.

Tovább »

...

Vizsgát adó verseny BH1-IGP3 ágazatonként.

Nevezési díj:

BH I-II-III.: MEOESZ tagoknak: 6 000 Ft, nem tagoknak 12 000 Ft

IGP I-II-III.: Csak MEOESZ tagoknak: 10 000 Ft

IGP ágazatonként: 6 000 Ft

Nevezés: info@tolnaikutyakikepzo.hu

Nevezésedet az email címünkre küldd november 4-ig az alábbi adatokkal:

1. Felvezető neve, állandó lakcíme, telefonos elérhetősége

2. Kutya neve és születési ideje, chip száma

3. vizsga vagy verseny és a szintje

 

Információ: Kaizer János + 36 70 237 8494

A rendezvény előtt tréning napot biztosítunk a helyszín megismerésére. Erről a lehetőségről hamarosan megosztjuk a részleteket.

A rendezvény szabadon látogatható, azonban mindenkit arra kérünk, hogy kutyát NE hozzon magával, csak a vizsgázó és versenyző ebek tartózkodhatnak a helyszínen.

Tovább »

...

Ez év október 14.-én szombaton kerül megrendezésre egy jótékonysági kutyás futás és séta a Somló hegyen, melynek keretében nem csupán a jótékonyság, de a Somló természeti csodáinak megismertetésén túl, a Somlói méltán híres borok népszerűsítése is célunk!

 

A Meggyeserdei Menedék Alapítvány egy civil közösségből alakult 2016 novemberében, bár alapítója, Minárcsik Sándor, már több évtizede menti a segítségre szoruló állatokat. Céljuk a Sárvár, Sümeg, Devecser, Somló és Kemenesalja kistérségben befogott, megmentett, gyepmesteri telepre került állatok életminőségének javítása, rehabilitációja és gazdihoz juttatása. Küldetésüknek tartják továbbá az állatvédelemmel és a felelős állattartással kapcsolatos ismeretterjesztést, oktatást is.

Tovább »

...

2023. október 7-8-án rendezzük meg a 11. Szigetköz-Vének kutyás futó, kerékpáros, dogscooter kutyafogathajtó versenyt.

Rajtok mindkét nap 9 óra 30 perctől.

A kutyás futás Happy futama esetében lehet csak 1 napra is nevezni, az összes többi kategória esetében 2 napos a verseny mindenki számára.

Nevezés: https://nevezes.sleddogsportclub.hu/

Táv: 4,5 km

Serdülők: 2,7 km

Bébi: 200 m, gyerek: 500 m

A versenyre bármilyen kutyával lehet nevezni kutyás futás, kutyás terepkerékpározás, dogscooterezés és kutyafogathajtás kategóriákban.

A verseny mindkét napján rajthoz állók kerülnek be a hivatalos eredménylistába, eredményhirdetésbe.

Van mód kutyás futásban csak egy napon rajthoz állni, úgynevezett Happy futamon indulni. A Happy futamosoknak is van időmèrés.

Szombaton este disco partyt rendezünk.

Tovább »

...

1993-ban kezdődött minden.

30 év, több ezer megmentett állat, sorsok, örömök és kudarcok.

Nélkületek nem sikerült volna eddig eljutni.

Ünnepeljetek velünk, szeretnénk kicsit visszaadni abból a sok jóból, ami tőletek jött az évtizedek alatt.

Folyamatosan töltjük fel a programokat, nagyon sok dologgal készülünk nektek.

Tovább »

...

A kutyák szocializációja nagyon fontos kutyánk lelki egészségének megőrzésében. Mivel a kutya társas lény, ezért egy gondos gazdi biztosítja a kutyájának más kutyákkal való találkozását.

Ez a séta lehetőséget nyújt kutyák és lovak összeszoktatására. A lovak hozzá vannak szokva a kutyákhoz. Ezzel megelőzhetők akár a lovas balesetek. Továbbá minden séta előtt egy általatok választott témát beszélünk át, melyben Reichmann György (tetovált állatmentők rehabilitációs trénere) és Németh Magdi (kutya tenyésztő, tréner, civil állatmentő, lovas oktató) lesznek mellettem az oktatók. A témákat ti választhatjátok meg, javasolhatjátok a leírás végén található csoportban.

A séta 2 órás program!

A lóra fel lehet ülni, aki szeretne lovagolni, de aki kutya nélkül jön, a beugró rá is vonatkozik.

Tovább »

...

Egész napos programok: Ugrálóvár, Állatsimogató, látványetetés, lovaglás

Hajfonás, csillámtetoválás, beszélgetés a felelős állattartásról, adományvásár, sütivásár, Kézműves foglalkozások

9:30-kor kapunyitás

10:30-tól: Munkakutyás bemutató Burus Antal Jánossal

15:00-tól: Szablyavívás bemutató és sportfoglalkozás a Dél Lovag Egyesülettel

18:00-kor a rendezvény zárása, tombola

Kiegészítő gyerekprogramok létszám esetén, pl. zsákbafutás

A rendezvényen limonádé és szörp fogyasztása díjmentesen biztosított!

Helyszín: Bácsalmás, GPS: 48R9+5M5 (Tataházi úton, Bácsalmást elhagyva néhány száz méterre bal oldalon)

Tovább »

...

Gyere, túrázz és tanulj velünk!

Mindenkit szeretettel várunk Szeptember 17-én 9 órától egy kellemes kutyás túrára.

A túra közben sok érdekes és változatos feladattal készülünk nektek!

Hasznos tudnivalók!

A terep könnyű, kérlek vegyétek figyelembe, hogy ezeken a túrákon az a legfontosabb, hogy jól érezzük magunkat, így mindenkit bevárunk és lassú tempóban, tanulással egybekötve élvezzük közösen a természetet.

A túra időtartama: 4 óra

A túra hossza: 2 km

Szintemelkedés: 73 m, Időpont: Szeptember 17. 09:00

Részvételi díj: 1 kutya esetén 4000 Ft, 2 kutya esetén 7000 Ft

Több kutya esetén egyedi kedvezményt biztosítunk.

Tovább »

...

9:30 MEGNYITÓ

10:00 Kutyagolás- Közös kutyás séta a városban

11:00 Lehoczki László (Spider mentőcsoport) és az Univerzum kutyaiskola közös bemutatója

12.00 Szeifer Dia dog dancing bemutatója Intivel és Fetivel

12:30 Beszélgetés Lehoczki Lászlóval és Kunhegyesi Tiborral az Univerzum kutyaiskola babérkoszorús kutyakiképzőjével

13:00 A FEKETE ISTVÁN ÁLLATVÉDŐ EGYESÜLET gazdikeresőinek bemutazkozója az Alpok Alfa Kutyaiskola segítségével

13:30 Németh-Viszket Zsuzsanna hatósági osztály és Németh János közterület felügyelet beszélgetése a felelős kutyatartásról

14:00 Kutyatanoda Szombathely (agility, hoopers, engedelmességi, obedience) bemutatója

14:30 Frédi bácsi bábszínháza- Az elátkozott malom

14:30 Kutyával az erdőben -beszélgetés Bögöti Gábor vadásszal és Mézi kutyusával

15:00 Alpok Alfa kutyaiskola bemutatója volt Fekete Istvános kutyusok közreműködésével

15:30 Madárvilágról egy állatorvos szemėvel -beszêlgetės dr. Kóta Andrással

16:00 Tarisznyások együttes- Csengő bongó interaktív gyerek és családi programja

17:00 Kutyaszépségverseny

16:00-tól tombola nyeremények átvétele

Tovább »

...

Folytatódik a már hagyományos szezonnyitó kutyás séta, immáron az ötödik.

Szeretnélek meghívni benneteket 2023. szeptember 16-án szombaton megrendezésre kerülő őszi kutyás sétára.

Ez azon felül, hogy a gazdik és a kutyusaik számára mindig nagy élmény, elősegíti a szocializációt is.

Emellett leendő tanítványaimmal is jobban meg tudunk ismerkedni, van lehetőség beszélgetni, kérdezni.

Ez a túra egy 6,5 km-es körtúra Csillebérctől fel a Sorrento-sziklákhoz, kényelmes, jól járható utak, enyhe emelkedővel, gyönyörű panorámával, körülbelül 2,5-3 órás időtartammal.

Találkozó 9:00-kor a KFKI előtti parkolóban, a Konkoly Thege Miklós út végén, innen indulunk együtt.

Amit mindenképp hozzatok magatokkal:

- víz (magatoknak is), - jutifalat, - póráz.

Tovább »

...

Sziasztok!

A versenyt két napon fogjuk megtartani. Annak érdekében, hogy minden kutya - gazdi páros kényelmesen tudjon versenyezni.

Szombaton is és vasárnap is 2-2 versenyszám lesz. Hogy melyik mikor arról még később hozunk Nektek infót:

 

Az eseményen csak az előnevezési űrlap kitöltésével és előre utalással tudtok részt venni.

Nevezési határidő 09.20. Szerda 16:00.

A versenyről bővebben:

Ez az esemény 4 versenyszámból áll. Falmászás, magasugrás, távolugrás, akadályugrás.

A szervezetnek egységes szabályzata van amelyet minden ország fordulóján egyaránt alkalmaznak.

Ez a verseny arról szól hogy a kutya mind a 4 versenyszámban indul és a legtöbb pontot gyűjtő kutyák lesznek a nap bajnokai.

Tovább »

...

Kedves Pulleresek!

Szeretettel várunk mindenkit a 2023-as Dog Puller Országos Bajnokságra! A verseny időpontja 2023.09.16, a helyszín Markaz.

Kategóriák:

- Puppy: 3-12 hónapos kölyök kutyák

- Micro: 5 kg alatti kutyák, micro pullerrel, 3x3-as micro pályán

- Mini: 35 cm és alacsonyabb kutyák

- Midi: 35.01-45 cm közötti kutyák

- Maxi: 45.01 cm és magasabb kutyák

- Drive: border collie, kelpie, sportmixek

- Heavyweight: molosszus felépítésű kutyák, amelyek fajta és fizikai jellemzőik miatt nem képesek nagy sebességre és nem képesek konkurálni más mozgékony társaikkal.

- Kezdő: nem hivatalos osztatlan kategória kezdő felnőtt kutyáknak

Ha a heavyweight kategóriában nem lesz legalább 7 résztvevő, akkor a maxikkal lesznek összevonva, de az Országos Bajnoki címért csak egymás ellen versenyeznek.

Tovább »

...

Kedves Barátaink!

Az idei évben is megrendezzük a Hivatalos Tacskó Találkozót, immár kilencedik alkalommal, melynek időpontja:

2023.szeptember 2. szombat

Ezúton szeretnénk megköszönni a Gödöllői Önkormányzat támogatását, mivel ismételten lehetőséget biztosítottak a számunkra, hogy egy festői környezetben bonyolíthassuk le az összejövetelünket!

Természetesen, mint mindig, a Futrinka Egyesület Tacskó Fajtamentése számára fogunk gyűjteni, hogy továbbra is segítsük az áldásos tevékenységüket!

Ismételten színes programokkal, versenyekkel, kirakodóvásárral, jótékonysági tombolával, szerencsekerékkel és újdonságokkal várjuk két és négy lábú barátainkat egyaránt!

Legyetek kedvesek, segítsétek a munkánkat azzal, hogy a Facebook eseményből tájékozódtok, melyben minden részlettel kapcsolatban időben értesíteni fogunk Benneteket!

Tovább »

...

Gyertek fel a Várba és hozzátok el házi kedvenceinket is!

Kutya-gazdi találkozó a Budai Várban.

Mi, a Savoyai Teraszon rajongunk a kutyákért, vannak is kutyák a csapatunkban, akik inkább családtagok, és szívesen töltünk velük időt. Így indítunk egy kutyabarát kezdeményezést, meghívjuk a gazdikat, hogy négylábú barátaikkal töltsenek el nálunk egy vasárnap délutánt.

Gyere, és játssz velünk a kedvezményekért.

A játék lényege: gyere fel a kutyáddal vagy egy haver kutyájával, de kutya midenképp legyen veled.

Kiindulási pont a Savoyai Terasz, ahol készítsetek egy közös fotót a kis kedvenceddel az Instagram-keretünkkel.

Taggelj be minket, oszd meg a közös képeteket és ha ezt felmutatod a Savoyai Teraszon, jár a 20% kedvezmény italainkból.

Majd felfrissülve tegyetek egy sétát a Várban és pihenjetek meg a naplementében a Pasha Caféban.

Tovább »

...

 Töltsél velünk egy fantasztikus napot! Mutasd meg milyen szép a kutyusod, és játssz velünk egész nap!

Keverék és fajtatiszta kutya szépségverseny, ügyességi és mókás játékok, bemutatók, és strandolás.

Az esemény fő szponzora a Purina Pro Plan! https://www.purina.hu/proplan

A szépségversenyre a nevezési link: https://forms.gle/6g9mAPMg78mzZseU9

Nevezési határidő 2023.07.15. 2.000 Ft/kutya, helyszíni nevezés a duplája.

Tovább »

...

2023. augusztus 12-én ismét várunk minden kutyást és kutyabarátot a III. PeKe napra, hiszen újabb nyílt napot rendezünk a szokásos helyszínen, Nagyszentjánoson a sportpályán.

Mindenkit szeretettel várunk, nem csak Pest megyéből!

A programok kicsiknek és nagyoknak 10:00-16:00 óra között lesznek megtartva:

- Ringdresszúra gyakorlás - A kiállítási körben való helyes viselkedés gyakorlása kezdőknek és haladóknak egyaránt hasznos. A megfelelő beállítás, a fogak és a mozgás bemutatása mind-mind hozzájárul ahhoz, hogy a legjobbat hozzuk ki a kutyánkból.

- A nap folyamán többféle kutyás-gazdis ügyességi versennyel várunk mindenkit.

- Keverék és hobbikutya szépségverseny: Nevezhető minden családi kedvenc, legyen az keverék vagy fajtatiszta (ez utóbbi esetben akkor is, ha nem volt még nevezve hivatalos kiállításra)

A rendezvényre a belépés DÍJTALAN. Amennyiben kutyával érkezel legyen nálad a kutya oltási könyve.

Várunk Mindenkit szeretettel!

Tovább »

...