Kutyakozmetika

Négylábú kedvenceink sokszor számos olyan kvalitással rendelkeznek, amelyek miatt társnak, családtagnak tekintjük őket. Az intelligencia, a szófogadó és illedelmes viselkedés, a kedvesség és játékosság, a hűség és a szeretetre való képesség mellett azonban ne feledkezzünk el ápoltságukról sem!

Elsőre talán úgy tűnhet, hogy a kutyakozmetika szolgáltatásainak célja kizárólag a szép és esztétikus megjelenés elérése, de ezek mögött a kutyus egészsége és jó közérzete áll! A Dogmopolite kutyakozmetika kizárólag professzionális, nemzetközileg is ajánlott termékeket alkalmaz a kutyusok ápolása során. Kutyakozmetikus szakembereink minden esetben a kutya fajtájának és életmódjának megfelelő ellátást nyújtják.

A teljes körű kozmetikázás az alábbiakat foglalja magába: személyes konzultáció, bontás, fürdetés, szárítás, kefélés, nyírás/trimmelés, továbbá a szemek, fülek, karmok, tappancsok és bűzmirigyek kezelése.

recepcio dogmopolite kutyakozmetika

A kutyakozmetika szolgáltatásai:

A kezelés megkezdése előtt kutyakozmetikus munkatársaink egyeztetnek kedves ügyfeleinkkel, felmérve az igényeket, elvárásokat. Ezek ismeretében tesznek ajánlatot a kutyus fajtájának és szokásainak megfelelő kozmetikai kezelés tartalmára vonatkozóan, de a végső szó természetesen mindig a gazdié.

Kutyatartó csapatként tisztában vagyunk vele, hogy a gazdik maguk is szokták fürdetni, néha kozmetikázni is négylábú kedvencüket. Azonban a szakszerű ápoltság és a kutya egészségének hosszú távú megőrzése érdekében, valamint az igazán esztétikus megjelenés eléréséhez ajánlott a kutyakozmetika 8-10 hetente történő felkeresése, ahol teljes körű és szakszerű kozmetikázásban részesül kutyája.

Egyedülálló szemkörnyék-fehérítés:

beforeafter

Manapság igen sok kutyus, illetve gazdi szenved az elszíneződött szem, illetve száj körüli barnás szőrzettől, ami sok estben nem megfelelő táplálkozás okoz; ez egy a kutya szőrén egy feltűnő és nem kívánatos jelenség.
Pesti szalonunkban előzetes egyeztetést követően az alábbiak szerint vehető igénybe a szemkörnyék-fehérítés, természetesen kizárólag amerikai termékekkel: 1 alkalom (3 x 20 perc), amely szolgáltatást a kozmetikai kezelés alatt nyújtjuk, így maga a kozmetikázási folyamat legfeljebb 30 perccel lesz hosszabb. A kezelést három alkalommal kell megismételni (heti rendszerességgel) a végleges eredmény eléréséhez. A teljes folyamat legfeljebb kéthavonta ismételhető. 

Fogkő-eltávolítás:

emmipet

A fogkő nagyban befolyásolja az alábbi betegségek, kellemetlen mellékhatások kialakulását: rossz lehelet, ínygyulladás, fogágygyulladás, majd a fogak elvesztése. A fogkőeltávolítást altatásban szokták végezni kutyusainkon, ami nagy megterhelést jelent számukra. Ausztriában azonban feltaláltak egy olyan fogtisztító eszközt kedvenceiknek, amely ultrahang előállítására képes.

Az ultrahang alkalmazása prevenciós hatású a fogbetegségek kialakulásában. A komponens fogkrém segítségével mikrobuborékok képződnek, amik meglazítják a fogkő szerkezetét. Az ultrahang-energia 12 mm mélyre hatol a fogíny alá, ahol elpusztítja a baktériumokat és stimulálja a szöveteket.

Mivel nem altatásban vagy bódításban végezzük a fogkő-eltávolítást, ezért csak olyan kutyust tudunk kezelni, akik nyugodtak, barátságosak. A súlyos fogazati állapotú kedvenceket sajnos nem tudjuk ellátni, ugyanakkor felismerésükben segítséget nyújtunk. A fogtisztító eszköz nem zúg, nem rezeg, a kezelés teljes mértékben fájdalommentes. Nálunk a kedvencek szakszerű, biztonságos ellátásban részesülnek.

A Dogmopolite Kutyakozmetika az alábbi területeken nyújtja kozmetikai szolgáltatásait:

 • Egészségügyi nyírás:
  • Karomvágás
  • Tappancs szőr vágása
  • Szem előtti szőr vágása
  • Végbélnyílás körüli szőr nyírása
  • Bűzmirigy-kezelése
  • Fülszőr kiszedése, fültisztítás
  • Szemtisztítás

 • Bontás, zsinórozás, szalagozás
 • Hideg/Meleg fürdő, gondos csutakolás
 • Szárítás
 • Fésülés/Kefélés
 • Nyírás/Trimmelés/Fazonigazítás (standard, hobbi, fantázia)

 

Kutyakozmetikus munkatársaink

Szén Terézia

Terézia kutyakozmetikus

Teréz már tizenkét éves kora óta kutyatartó, 2001 óta pedig Airedale Terrierek tulajdonosa; az ő kozmetikázásuk alatt döntött a kutyakozmetikusi szakma mellett. 2016 januárjában végezte el a kutyakozmetikusi, majd a rehabilitációs kutyamasszőr végzettséget. Több éve vakvezető kutyák kitartó támogatója. Rengeteg gyakorlat, továbbképzések és szemináriumok tették Teréziát ma az egyik legjobb kutyakozmetikussá.

Bővebben munkatársainkról itt.

B Tóth Sarolta

Saci kutyakozmetikus

Saci 2007-ben szerezte meg kutyakozmetikusi diplomáját, kiváló minősítéssel. Kutyákkal immár lassan 20 éve foglalkozik. Saci a kutyázást törpeuszkárral kezdte, ezután hamar boxer-rajongó lett, és ez napjainkig mit sem változott. Saci kedvenc fajtái sorolhatjuk még a westiet is. A flyball lelkes űzője, emellett pedig sportkutyázik is.

Bővebben munkatársainkról itt.

Katona Kinga

Kinga kutyakozmetikus

Kinga lassan 10 éve kutyát és macskát egyaránt tart, őket rendszeres jelleggel kozmetikázza. Állatorvosi könyvek és egyéb szakmai publikációk rendszeres olvasója, szakmai kiállítások, kutyás rendezvények rendszeres látogatója. Kinga 2010-ben végezte el a kutyakozmetikusi képzést; csatlakozása óta kutyakozmetikusként a legjobbak közé fejlődött.

Bővebben munkatársainkról itt.

Simon Kitti

Kitti kutyakozmetikus

Kitti már kisgyerekkora óta nagyon szereti az állatokat, velük is nőtt fel, a gondozásukban igencsak aktívan részt vett. Napjainkban három kutyával osztja meg életét: egy amerikai staffordshire terrierrel és egy yorkieval. A kozmetikusi szakma már korán elkezdte vonzani, 2017-ben meg is szerezte a diplomát és azóta is ebben a szakmában dolgozik. Valamennyi kutyafajtát imádja. Kitti a Sugár üzletközponti kutyakozmetika megbecsült tagja.

Bővebben munkatársainkról itt.

Dúl Klaudia

Klaudia kutyakozmetikus

Klaudia már kisgyerek kora óta hatalmas állatrajongó, ezért korán amellett döntött, hogy kutyakozmetikus lesz. Ezt 2010-re meg is valósította, amikor megszerezte kutyakozmetikusi diplomáját; ezzel foglalkozik azóta is. Napjainkban 5 brazil masztiffal osztja meg otthonát, nemzetközi és hazai versenyek rendszeres résztvevője. Klaudia, aki Magyarország egyik legjobb kozmetikusa, az állatvédelem mellett is elkötelezett.

Bővebben munkatársainkról itt.

Czeller Cintia

Bernadett kutyakozmetikus

Bernadett már egészen kiskora óta állatokkal él, akik jelentős szerepet játszanak életében. Nagy kedvence a kutyák, napjainkban is két kutyával osztja meg otthonát. Már kiskora óta tudja, hogy munkáját az állatoknak szenteli, mert azok mérhetetlen boldogságot adnak neki a mindennapok során – így döntött a kutyakozmetikusi pálya mellett.

Bővebben munkatársainkról itt.

Sipos Veronika

Veronika kutyakozmetikus

Mindössze öt éves volt, amikor családjába megérkezett az első kutya, egy német juhász. Veronika 11 évesen lett saját kutyatulajdonos, egy újfundlandit kapott, akivel 12 éven át osztotta meg életét. Ezt követően sokat önkénteskedett, és így fogadta örökbe Mónát, a Jack Russel tacskó keveréket. 2019-ben végezte el a kutyakozmetikus iskolát, de kiemelkedő képessége miatt azonnal fel is vettük óbudai kutyakozmetika szalonunkba.

Bővebben munkatársainkról itt.

Nagy Alexandra

Alexandra kutyakozmetikus

Alexandra már 7 évesen megkapta első kutyáját, egy westie-t – mindig lelkesen kísérte a kozmetikába. Kutyák, macskák és lovak vették körül egész életében, napjainkban két cicával osztja meg otthonát. 2019-ben agrár területen, majd ezt követően kutyakozmetikusként szerzett diplomát. Kedvencei között szerepelnek a Shiba inuk, a border collie-k és a foxterrierek. Alexandra budai kutyakozmetikánk csapattagja.

Bővebben munkatársainkról itt.

Orosz Eszter

Eszter kutyakozmetikus

Eszter már kiskorában eldöntötte, hogy akármilyen munkája is lesz, kutyákkal foglalkozik majd; így lett belőle kutyakozmetikus. Már nagyon hamar beleszeretett a szakmába – imádja, hogy nap mint nap új kutyaszemélyiségeket ismer meg és célja, hogy valamennyi vendége, ideértve a gazdikat is, szeretettel és vidáman távozzanak. Eszter újbudai kutyakozmetikai szalonunk megbecsült tagja.

Bővebben munkatársainkról itt.