gd1

Dogmopolite Hűségpontok:
Gyűjtse a hűségpontokat! »

husegkartya-jobb-oszlop

 

dogmo-ajandekkarya-uj-kicsi

Miben Segíthetünk?

Kérjen ajánlatot!

Érdeklődjön árainkról »

Időpontfoglalás

szolgáltatásaink igénybevételéhez »

A Dogmopolite
számokban (2021. feb.)

55 231
kozmetikázott kutya

3612
kiállításra felkészített kutya

7432
visszatérő vendég

48 430
liter felh. sampon

19 300
liter felh. kondícionáló

31 600
kg lenyírt szőr

 trustworthy company 2018 fogyasztoi velemeny tanusitvany 2018 
 PIF - A BRIT KISÁLLAT SZOLGÁLTATÓK SZÖVETSÉGE Logo

Rólunk Mondták

2021. 07. 30. - 2021. 08. 01-ig újra a kutyákról szól ez a hétvége. Idén is megrendezzük a 3 x CACIB ÉS 1 x CAC kutyakiállításunkat. Július 31-én a hagyományokhoz híven délelőtt CAC, este pedig az éjszakai CACIB show kerül megrendezésre.

Korlátozott mennyiségben a nevezőink számára szállást tudunk biztosítani.

Bővebb információk hamarosan várhatóak.

 

Tovább »

Összeállítottunk egy nyári programcsomagot, ami 4 olyan részből tevődik össze, ami segítheti, hogy lemozgassuk és lefárasszuk kutyánkat a hétköznapokban!

A program elemeire külön-külön is lehet jelentkezni és egybe is a teljes programra. Azért, hogy minél több gazdi számára elérhető legyen a program, minden eleme több időpontban lesz majd elérhető, de szükség esetén egyéni formában is, ha valakinek egyik időpont sem megfelelő!

A program tartalma:

- Aktív séta: ebben a programrészben azt szeretnénk megmutatni a gazdiknak, hogy egy sétát hogyan tudnak színesebbé tenni, milyen feladatokat lehet belecsempészni (kihasználva például a természetes vagy az épített környezet adta lehetőségeket) a sétába azért, hogy kutyánk mentálisan és fizikálisan is fáradjon a séta során.

Tovább »

2021. július 16.: CACIB I. - Összfajtás kiállítás

FCI I. fcs. – FCI X. fcs.

2021. július 17.: CACIB II. - Összfajtás kiállítás

FCI I. fcs. – FCI X. fcs.

2021. július 18.: CACIB III. - Összfajtás kiállítás

FCI I. fcs. – FCI X. fcs.

Tovább »

A ZöldEb Egyesület Józsefváros Önkormányzatával karöltve építi kutyás közösségét; a 2021 márciusában induló, elsősorban a Kálvária tér környéki kutyásoknak szóló "Közösségfejlesztés és szemléletformálás a kutyatulajdonosok körében" című programsorozat célja a kutyatartók összefogása, a közösség építése, a felelős kutyatartás népszerűsítése és a kutyások és nem kutyások harmonikus együttélésének elősegítése.

Az őszig tartó programsorozat részeként egy rendkívül izgalmas kutyás piknikkel is készülünk a Kálvária tér környéki gazdiknak és kutyusaiknak június 19-én, szombaton 10 órától 18 óráig a Kálvária téren.

A rendezvényen készülünk workshopokkal, amely során lehet kérdezni szakértőinktől kutyanevelés, etetés, ápolás, egészség témakörökben, továbbá felelős városi kutyatartás témában is tartunk tanácsadást.

Tovább »

Ha még hiányzik a megfelelő tudásod ahhoz, hogy kutyádból egy igazi társat nevelj, gyere el és küszöböljük ki együtt kutyád helytelen viselkedésformáit!

Ezeken a foglalkozásokon elsősorban a gazdiknak tanítom meg a helyes és következetes magatartást kutyájukkal szemben. Ezzel egyidőben a kutyusok elsajátíthatják az ül, fekszik, áll, helyben marad és a hozzám vezényszavak pontos kivitelezését, valamint a lábnál való követést. Ennél fontosabb azonban, hogy ezek a gyakorlatok mind hozzásegítik a gazdit a nagyobb tekintély elnyerésére, és ezzel együtt – a már engedelmes társsal – létrejöhet egy harmonikus, kiegyensúlyozott kapcsolat.

László András

Szentbékkálla

06-30-9710-496

andris.laszlo@gmail.com

Tovább »

Februártól Mohorán engedelmes és őrző-védő tréning lehetőség!

Engedelmes tréner: Bagi Csilla IGP többszörös válogatott versenyző, PFOTE Sportkutya Egyesület kutyakiképző iskolájának vezetője és kiképzője 15 éve.

Őrző-védő segéd: Takács Krisztián nemzetközi és hazai szolgálati kutya verseny dobogós helyezettje, többek között, profi kategória I. helyezés, "B" kategóriás versenysegéd

Várunk szeretettel minden érdeklődőt kutyusával, fajtától, kortól függetlenül.

Jelentkezés és időpont foglalás:

Ótott Bernadett: 06302331512

Barát Enikő: 06309015395

Tovább »

Néhány hét alatt Okos Kutyád lehet!

Szeretnéd, hogy néhány hét után szófogadó kutyád legyen? Ha igen, akkor jelentkezz Okos Kutya Tanfolyamunkra, ahol megmutatjuk, hogyan érheted el, hogy szófogadó kutyád legyen!

A vezető oktató mögött 35 év oktatói tapasztalat, több ezer képzett kutya és elégedett gazdi áll.

A tanfolyam kezdete: 2021. május 15. 6+1 hetes tanfolyam.

Bővebb információ: www.kutyaparadicsom.hu

Tovább »

FCI European Dog Show 2021, Budapest – Official – 2021. május 19, 17:00 óra – május 23., 20:00 óra, Hungexpo Budapest

FCI Európakiállítás bírói listája, illetve a legfontosabb nevezési információk is megtekinthetők frissen elkészült programfüzetünkben az alábbi linken: http://eds2021.hu/index.php?link=program_guide&m=502

Helyszín: https://hungexpo.hu/en/

Tovább »

Ismét INGYENES A KUTYASULI! Hétfőnként újra videózom a tavaly nyáron készült oktatási videókat, amiknek a témáit a szavazataitok alapján állítottam össze (Közös gondok és válaszok). Remélem hasznos lesz a számotokra!

Időpontok és témák:

Április: 12. Bevezető, 19. Stresszkezelés, 26. Kutya múlja, Ősök és ösztönök

Május: 3. Kutyatámadások kezelése, 10. Behívás, 17. Kutyakommunikáció, 24. Szeparációs stressz, 31. Bűn-büntetés

Június 7. Tanítás és módszerek, 14. Klikkeres oktatás alapjai, 21. Tudástár, miket tanítsak és hogyan, 28. Pórázon sétáltatás

Július: 5. Kutya és gyermek kapcsolata, 12. Szobatisztaság, 19. Felesleges ugatás kezelése, 26. Kutya, mint önismereti út

Élő adásokban osztom meg veletek a lehető legrövidebben azokat az alap információkat, amikre szükségetek lesz, hogy harmonikusabban élhessetek együtt kutyátokkal!

Tovább »

Az ember több tízezer éve él együtt egy különös, szociális ragadozóval, a farkasból lett kutyával. Az együttélés hosszú ideje alatt nagyon sok ismeretet halmoztunk fel a kutyákról. Ezek egy részét jól megírt gyakorlati kutyakönyvekben olvashatjuk, más részét a szájról szájra terjedő elbeszélések, anekdoták, hiedelmek őrzik, és csak egészen kicsi hányaduk került be a tudományos szakirodalomba. Ha az ember belenéz a kutyákról szóló gyakorlati vagy elméleti munkákba, azt látja, hogy nagyon sokat írnak a kutya tenyésztéséről, tartásáról, kiképzéséről, az egyes fajták tulajdonságairól, de a viselkedésükről, a kutyaelme működéséről alig tudhatunk meg valamit.

Tovább »

A #Kutyaduma a JOY Facebook Live videóinterjú-sorozata, amelyben a JOY szerkesztői beszélgetnek kutyás témákról sztárokkal és kutyusaikkal, nem csak kutyás témákról, de fókuszban lesz az állatvédelem, a tudatos állattartás, az ideiglenes gazdiság és az örökbefogadás is.

Március 17-én 18:30-tól Baronits Gáborral és kutyusával, Lilivel fog beszélgetni szerkesztőnk, Dobos Amira, és többek között megismerhetjük a páros történetét, az örökbefogadástól az együtt töltött boldog mindennapokig.

Tovább »

Előadó: Dr. Bánfi András kisállatgyógyász baleseti- és ortopédia sebész szakállatorvos

Helyszín: Az otthonod, vagy az általad választott helyszín. Mivel online kurzus lesz!

A regisztrációt 2021.03.22-én 20:00-kor zárjuk, vagy ha a jelentkezők száma eléri a 90 főt.

Fontos információk:

 • A kurzus online módon, a Zoom rendszerén keresztül kerül lebonyolításra.
 • A részvételi díj a teljes kurzusra vonatkozik, a modulokra külön-külön jelentkezni nem lehet. Részvételi díj 36.000 ft/4 alkalom
 • A részvételi létszám 90 főben korlátozott. A regisztráció jelentkezési sorrendben történik. A regisztráció visszaigazolásának feltétele a részvételi díj megfizetése.
 • A belépéshez szükséges linket a kurzus előtt pár nappal küldjük meg.
 • A hallgató felel azért, hogy a technikai feltételei megfelelők legyenek. Ezek hiányában a kurzus technikai minőségéért felelősséget vállalni nem tudunk.
 • Egy emberhez egy belépési link tartozik, egy ember csak egy linkkel léphet be. Ezt más személy számára továbbadni tilos és a kurzusból történő kizárást vonja maga után.
 • A kurzus rögzített anyagához 21 napig lehet hozzáférni!

A kurzust elvégzők angol/magyar nyelvű A5-ös méretű nyomtatott oklevelet kapnak postán.

Tovább »

Egy Kölyök megváltoztatja a Család életét. Az elejétől érdemes felállítani a szabályokat, hogy később ne legyenek gondok. Az egész Család részt vehet a tanfolyamon, mintha otthon lennének. Így a kutya ugyanazokat a vezényszavakat fogja hallani az egész Családtól. Mindenkinek szót fog fogadni és még jól is fogják magukat érezni. Várjuk a 3-7 hónapos korú, és a kornak megfelelő oltásokkal rendelkező kutyusokat és gazdáit. A Kutyaovi és a Kölyök tanfolyam az előszobája a Alapfokú tanfolyamnak. Mire a tanfolyamra kerül sor, a kiskutya sok mindent megtanul, amire szüksége lehet. A kölyökkutyák a többi kutyával való szocializációt sajátítják el. Környezeti ingerekhez szoktatás. Megismeri és megtanulja a nevét! Rengeteget játszani a többi kutyával, futni mozogni. A Gazdihoz kötődni. Megtanulni a falka szabályait.

Tovább »

A kutyás sportok napjainkban nagyon fontos szerepet játszanak a kutya-gazdi kapcsolat kiépítésében, és nagyon sok hiperaktív, mozgékony kutyának megoldás lehet, ha sportolásra bíztatjuk és ezzel új világot nyithatunk meg a gazdik szemében.

Az egyéni sportok már nagy teret hódítanak a kutyás világban, sok-sok lehetőség van ezek kipróbálására és elsajátítására. Azoknak szeretnénk egy új irányvonalat megmutatni, akik szeretnek csapatban, együttműködve, közösen dolgozni, kis közösséget építeni a kutyás köreikben. A flyball az egyetlen kutyás csapatsport jelenleg, e jellege miatt más tanítási technikát is igényel, mint az egyéni sportok.

Kinek ajánljuk ezt a tanfolyamot?

A tanfolyam teljes mértékben kezdőknek szól:

 • Olyan iskolavezetőknek, akik szeretnék bővíteni szolgáltatás palettájukat sportok terén
 • Leendő kutyakiképzőknek, akik gondolkoznak sportoktatásban
 • Okleveles kiképzőknek, akik szeretnének új sportirányzatot megismerni
 • Ha kezdőként érdeklődsz a sport iránt

Tovább »

Tavasszal kezdődik a verseny szezon, addig folynak edzések. Te vigyázol kutyád egészségére?

Tudtad, hogy az izmokat fel kell készíteni a megterhelésre? A nem megfelelően felkészített izmokban és ízületekben az erőkifejtés hatására mikro sérülések és hegesedések jönnek létre, melyek az évek alatt összeadódva súlyos orthopédiai elváltozásokat okoznak. Ezek egy idő után fájdalmat okoznak a kutyádnak. Romlik az életminősége és az egyre nagyobb fájdalom megrövidítheti a kutyád életét is.

Az többé-kevésbé mindenki előtt ismert, hogyan történik ez a sportolóknál, na de mi a helyzet a kutyával? Milyen mozgások és sportok esetén érdemes, és hogyan kell bemelegíteni az izmokat.

Ezekre a kérdésre kaphatsz választ.

A kutya anatómiája egyszerűen.

Mozgások, sportok és jellemzőik.

Mik azok a mikro megsérülések? Milyen elváltozásokat eredményeznek? Hogyan befolyásolja a kutya idős korában az életminőségét? Minden sportnál egyforma a bemelegítés? Mi a levezető masszázs és mire való? Hogyan kell végezni a bemelegítő masszázst? Gyakorlat a kutyáddal. stb.

A workshop elméleti és gyakorlati modulból áll. Ára 5000,-Ft (OMSE tagsággal 4000,-)

Tovább »

Az Akela Kutyaiskola segédképző tanfolyamot indít az őrző-védő sport iránt érdeklődők számára. A tanfolyam célja az őrző-munka segédelési feladataiba történő bevezetés. A résztvevők betekinthetnek, illetve jártasságot szerezhetnek a biztonságos és modern alapokon nyugvó őrző-védő segédi tevékenységről több szakirányból (IGP, mondioring, szolgálati vonal).

A tanfolyam vezetői nem mások, mint Suszter Ferenc, aranykoszorús mesterkiképző, kinológiai szakértő, sokszoros munkakutya és szolgálati kutya bajnok; és Takács Attila „B” kategóriás versenysegéd nemzetközi tapasztalattal (USA, Kanada, Ausztria), az év segédje 5 alkalommal (2014, 2017, 2018, 2019, 2020).

A tanfolyam egy elméleti és egy gyakorlati modulból áll. A január 30-án induló elméleti modul online formában kerül lebonyolításra, míg a gyakorlati órákat várhatóan Vácon, Suszter Ferenc kutyakiképző központján tartjuk majd. A tanfolyam egy szintfelméréssel zárul.

Tovább »

2020.12.19-én új Kutya - Gyerek kapcsolatépítő tanfolyamot indítunk 7-17 éves kis gazdiknak és kutyusaiknak!

Jelentkezhetsz: http://ebmester.hu/tanfolyam-regisztracio

Válaszd új, öt alkalmas, kis csoportos, az alap engedelmességi tanfolyamot kiegészítő képzésünket gyermekednek, ha szeretnéd, hogy szórakoztató kutyás játékokkal kiegészített képzésen tanulja meg a helyes bánásmódot a házi kedvencetekkel!

A tanfolyamról bővebben olvashatsz:

http://ebmester.hu/kutyakikepzes-gyerekeknek

Későbbiekben heti rendszerességgel szombatonként, ugyanebben az időben lesznek az órák megtartva 5 alkalommal.

e-mail: info@ebmester.hu

Tóth Erika +36306018247

Helyszín Göd és Sződliget között a régi kettes mentén:

https://g.page/ebmester-hu?share

Tovább »

Kedves Állatbarátaink!

Az idei év nem egy szokványos év, de mi megfelelő védekezések mellett idén is megszeretnénk rendezni a kutya-karácsonyunkat!

Így 2020. december 19.-én 8:30 és 11:30 között sok szeretettel várjuk Állatbarátainkat, hogy együtt szerezzünk Védenceinknek önfeledt pillanatokat!!! Játszótereinken lehet foglalkozni Árváinkkal, illetve még sétáltatással is lehet kedveskedni Nekik!

Karácsonyfánknál pedig el lehet helyezni kutyusainknak, macskáinknak szánt ajándékokat! Hiszen - ha elfogultan is - de szerintünk mindegyik Védencünk idén is jól viselkedett!

Arra kérünk Mindenkit, hogy szájmaszkot viseljen! Továbbá mivel nem szeretnénk, hogy egyszerre túl sokan legyenek egy helyen, így kérjük figyeljünk egymásra! S csak rövid ideig gyülekezzünk a karácsonyfa körül, hol ismét forró teával és pogácsával lehet egy kis felmelegedéshez, egy kis energiához jutni!

Várunk Benneteket sok szeretettel!

Tovább »

Örömmel tájékoztatunk mindenkit, hogy indul kutya-diétetikai tanfolyamunk.

A tanfolyam témakörei:

1. Kutyák anatómiája és élettana táplálkozás szempontjából,Táplálkozási különbségek ember és kutya vonatkozásában

2. Nyersanyagok táplálkozástani megítélése

3. Alternatív étrendek, divatdiéták

4. Táplálékallergiák

A tanfolyamot csak meghatározott létszám esetén indítjuk.

A tanfolyam ára: 24 000 Ft.

Jelentkezni a trietadieta@gmail.com email címen lehet.

 

Tovább »

Nehezen tudod lefárasztani a kutyádat? Úgy érzed jó a szaglása? Érdekel hogyan képzik a szarvasgomba vagy hivatásos kereső kutyákat? Szeretnél a gyakorlott trénertől tanulni?

Akkor ott a helyed a következő Online Szimat Sulis képzésünkön!

A képzéshez nincs másra szükséged, mint egy jól motiválható kutyára és a kutyázós jó kedvedre! Jó, ha ismeri a klikker tréninget, de nem feltétel!

A szimat munkáról és a tanulásról bővebb információkat itt találsz: www.szimatsuli.com

Mi az az online képzés?

Egy 4 hetes tanfolyam, ahol videós előadásokat kapsz, online mentorálással. Hetente 1 előadás és a saját magad által készített videókra történő visszajelzések alapján tudsz haladni. Nem leszel időponthoz kötve, az elaődást feltöltés után bármikor megnézheted. A csoport szépsége még, hogy egymástól is tudtok majd tanulni!

Nincsenek hülye kérdések, vagy ciki dolgok, mindenben segíteni fogunk!

Ha elvégezted a képzést, akkor pedig lehetőséged van élő edzésekre is járni, az első tréning ingyenes!

A képzés ára 30.000 Ft.

Regisztráció: https://forms.gle/kfZmS9fA8rUS4Xkd9

Jelentkezési határidő: csütörtök, november 19.

 

Tovább »

Mini méretű kölyök kutyák tulajdonosainak adunk segítséget az egészséges és helyes tartáshoz, neveléshez. Mentális és fizikális gyakorlati foglalkozások, szocializáció, gazdi-kutya kapcsolat erősítése. 4 hónapos kortól 8 hónapos korig, 5 fős csoportokban, OKJ Bizonyítvánnyal rendelkező kutyakiképzők közreműködésével tartjuk meg óráinkat.

Az első alkalommal, elméleti előadást tartunk tartásról, ápolásról, nevelésről. Alapvető egészségügyi tanácsadás.

Gyakorlati órák témája:

- szocializáció, - kapcsolat építés, - mentális és fizikális gyakorlatok, - alap képzés és trükkök tanítása

Helyszín: Levendula Kutyamánia

Exkluzív Képzési Stúdió, kandallóval fűtött, igényesen berendezett, kávézó-teázó kialakításával kizárólag a gazdik és kutyusaik számára.

NYITÁSI AKCIÓ: 4+1 alkalom 20 000 Ft/kutya

Alkalmanként mindenki vendégünk egy kávéra, forró csokira vagy forró teára!

Jelentkezés: Bagi Csilla +36 209 535 570

 

Tovább »

2020. november 7-8.: a 11. Medve-kupa kutyás futó, kutyafogathajtó, kutyás kerékpáros és dogscooter verseny a veresegyházi Medveotthonban. Táv: 3 - 4 km. Rajt csomag minden nevezőnek,, a 2 napra nevezőknek reggeliket és szombatra vacsorát is tartalmaz a nevezési díj. Csak 1 napon futóknak befutó emlékérem. A versenyen bármilyen fajtájú, de kizárólag nem agresszív kutyával lehet indulni.

A 2020. MÁRCIUSI IDŐPONTRA TERVEZETT VERSENYRE LEADOTT NEVEZÉSEK ÉRVÉNYESEK!

 

Tovább »

A versenyen részt vehet bármilyen fajtájú, 12 hónapos kort betöltött, microchippel ellátott, érvényes veszettség elleni oltással rendelkező kutya. Agresszívabb, nem szocializálódott kutyával is indulhatsz, de ebben az esetben szájkosár kötelező és külön indítunk.

Kutyát kizárólag pórázon lehet tartani az egész Tököli parkerdő területen.

A kutyaürüléket minden esetben össze kell szedned a kutyád után a versenyközpontban. 2 m-es rugós póráz ajánlott, a hám kötelező

A kutyával szemben semmilyen fizikai kényszer nem alkalmazható, a kutyának a saját lábán kell beérkeznie a célba.

Érvényes Állategészségügyi könyv bemutatása kötelező a regisztrációnál.

Amennyiben a fenti szabályokat megsértitek, a versenybíró kizárhat, nevezési díj nem jár vissza.

Bikejöring, és Scooter bemutatóra, kesztyű, bukósisak, és távtartó kötelező

 

Tovább »

Kategóriák: open, A, A1, A2, B, B1, B2, C, C1, C2, D, D1, D2, scooter 1 vagy 2 FCI szánhúzókutyával, scooter open 1 vagy 2 kutyával, Bikejöring 1 vagy 2 FCI szánhúzókutyával, Bikejöring open 1 vagy 2 kutyával, kutyás futás azaz Canicross női, Canicross férfi, Canicross junior., cc serdülő, cc gyerek

Táv: 5 km. FIGYELEM! Ha egy adott versenyző többször áll rajthoz ugyanabban a kategóriában, a legjobb eredménye kerül az eredményhirdetésnél figyelemre vételre!!!

Mindkét nap van futam minden versenyző számára. Vasárnap délután a két napi eredmények összesítetten kerülnek díjazásra.

 

Tovább »

Sokszor halljuk, látjuk e kifejezést, mi magunk pedig sokszor találkozunk téves értelmezésével. Éppen ezért nézzük is meg, mi is ez a mostanában divatos szó, illetőleg fogalom értelme, jelentése.

Mantrailing…

 

Egyszerűen fogalmazva: a mantrailing során a kutya – és persze a vezetője – egy embernek az egyénre jellemző, egyéni szagát követi.

Persze ezzel még nem fogalmaztuk meg pontosan, hiszen a nyomkövető kutya is ezt teszi. Akkor miért van szükség egy újabb metódusra, amely mostanában özönvíz szerűen terjed a világon.

Ha ugyanakkor a történelemben visszatekintünk, a mantrailing régebbi módszerként lépett a színre. Első, írásos emlékek – bár ott még nem mantrailing-ként utaltak rá – az 1200-as évek végén olvashatunk, s e módszerrel nem kisebb személyt kerestek angol vérebekkel, mint maga William Wallace-t, a skót függetlenségi háború vezéralakját.

 

Tovább »

Lőrincz Gyöngy, az Agár Fajtamentés egyik önkéntese kiváló fotós. Erre a kiállításra azokból a fantasztikus fotókból választott, amelyeket a gazdira váró kutyákról, agarakról készített. A kiállítás teljes bevételét az Agár Fajtamentés védenceinek ellátására, gyógykezelésére ajánlják fel a szervezők.

A kiállítás ünnepélyes megnyitója 2020. szeptember 7-én, hétfőn 19 órától lesz a Jurányi Suterene-ben, amelyen Nagy Henni, a mentés vezetője is jelen lesz. A fotókat szeptember 30-ig lehet megtekinteni.

Szeretettel várjuk az érdeklődőket!

Szeretnénk külön köszönetet mondani Fenyvesi Márta festőművésznek, aki a képkeretekkel, valamint a 220voltnak, akik a fotók nyomtatásával járultak hozzá az esemény sikerességéhez.

 

Tovább »

http://szilvasvaradcacib.hu/

2020.08.20. CACIB

2020.08.20. club show - Magyar Uszkárbarátok Társasága

2020.08.20. club show - Tradicionális Schnauzer-Pinscher Klub

2020.08.21. CACIB - Crufts Qualification

2020.08.21. club show - Hungária Boxer Klub

2020.08.21. Társasági Kutyások Kinológiai Egyesülete

2020.08.22. CACIB

2020.08.22. club show - Hungária Schnauzer Pinscher Klub

2020.08.23. club shows

Magyar Terrier Tenyésztők Egyesülete

Angol és Ausztrál Pásztorkutya Klub Egyesület

Chihuahua és Törpespániel Tartók Kynológiai Egyesülete

Hungária ToyMolosser Kutyások Egyesülete

Magyar Retriever és Vizikutya Egyesület

Magyar Puli Klub

Tovább »

GPS koordináták: 47.2938126,19.0106861

Parkolni a tököli vagy szigethalmi oldalon lehetséges, a parkerdőn kívül a közutakon. Tököli Parkerdőbe behajtani tilos!

A VERSENY RENDEZŐJE

Magyar Futósport Egyesület

Tel.: +36304959932

REGISZTÁCIÓ: 6:00-tól a versenyközpontban

RAJTIDŐPONT: 7:00-tól folyamatosan, kis létszámú csoportokban a nevezések számának függvényében

VÁLASZTHATÓ TÁVOK: • 3,4 km MUSHER futam, • 7+km HUSSE Futam

A hosszú távosok egy 8-as alakú pályát futnak, aminek a közepén (kb. féltávnál) van a frissítés a versenyközpontban.

A tavaszi, és nyári futamokon a pálya több pontján is lesz kutyáknak frissítés!

- Akadályfutás 5+ akadállyal 7+km

RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK

A versenyen mindenki saját felelősségére indul. A versenyzőnek és a kutyájának (ki kutyájával fut) kellő felkészültséggel kell rendelkeznie, hogy a távot teljesíteni tudja.

Tovább »

Ismételten megrendezésre kerül az idei évben is a nagy sikerű Országos Mantrailing Tábor! Az öt napos tábor időtartalma alatt fejlesztheted elméleti tudásodat és a kiscsoportos tréningeken kutyáddal egyénre szabottan kaphatsz feladatokat. Ismételten lehetőséged lesz arra, hogy a Mantrailing Akadémia Alapítvány által kiírt vizsgarendszert teljesítsed, megmérettesd magad és kutyádat. A tábort kezdőknek és haladóknak egyaránt ajánljuk, mindenki számára biztosított a fejlődés lehetősége.

Mivel a tábor létszáma erősen korlátozott, ezért túljelentkezés esetén a jelentkezési sorrend a döntő minden esetben!

Tovább »

Kedves Követőink! Alapítványunk egyik főmunkatársa, Panda, jövő hónapban tölti a 11 éves korát. Jelenleg már nyugdíjas, viszont előtte aktív munkatársunk volt. Ő terápiázta a mentett, viselkedésproblémás védenceinket, (sokszor altatás elől lettek mentve) hogy utána, új életet kezdve, gazdihoz költözhessenek.

Pandának sajnos, évek óta könyökízületi diszplázia van, mindkettő mellső lábában, amely az évek alatt egyre súlyosbodott. Másfél éve szükségessé vált volna az operáció, de az életkora miatt, a műtéti beavatkozás helyett, inkább a hialuronsav feltöltést választottuk. A feltöltés után viszonylag sokáig tünetmentes volt, de az utóbbi időben újra leromlott az állapota, ismét nagyon fájnak a lábai. Állatorvosunkkal egyeztetve, szeretnék újra feltöltetni a könyökízületeit, hogy megint boldogan szaladgálhasson, mint azelőtt.

Tovább »

Program tervezet

Pápa CACIB 1

7:30 – 11:00: Belépés a kiállítás helyszínére

10:00 – 14:30: Bírálatok

Best In Show Program

Pápa CACIB 2

7:30 – 11:00: Belépés a kiállítás helyszínére

10:00 – 14:30: Bírálatok

Best In Show Program:

Osztályok / Classes

- Bébi 3-6 hónapos kor között

- Kölyök 6-9 hónapos kor között

- Fiatal 9-18 hónapos kor között

- Növendék 15-24 hónapos kor között

- Nyílt 15 hónapos kortól

- Munka osztály 15 hónapos kortól (FCI által elismert munkabizonyítvánnyal rendelkező kutyák számára)

- Győztes osztály 15 hónapos kortól (nemzeti vagy nemzetközi szépség champion címmel rendelkező kutyák számára)

- Veteran 8 éves kortól

Tovább »

Idén júniusban elindul az első kutyagenetika mini kurzusunk!

Tervezett időpontok:

2020.06.11. (Csütörtök) 19.00-21.00

2020.06.18. (Csütörtök) 19.00-21.00

2020.06.25. (Csütörtök) 19.00-21.00

2020.07.02. (Csütörtök) 19.00-21.00

Előadó: dr. Sándor Sára

Helyszín: Az otthonod, vagy az általad választott helyszín. Mivel online kurzus lesz!

A regisztrációt 06.08-án 20:00-kor zárjuk, vagy ha a jelentkezők száma eléri a 90 főt.

#genetikakurzus #magyarkutyasakademia

- A képzés online és minden előképzettség nélkül lehet jelentkezni!

- Teljesen közérthető nyelvezeten lesz oktatva az anyag.

- A 4 alkalom egymásra épül! Nem lehet csak 1 alkalomra jelentkezni. Részvételi díj 30.000 ft/4 alkalom *nyomtatott oklevéllel

Regisztráció: www.magyarkutyasakademia.hu

Tovább »

Sok szeretettel meghívlak Titeket a V. Hatvani DaDo Dog Dancing Bajnokságra!

Gyerekeknek és felnőtteknek is nagyszerű kikapcsolódási lehetőség.

A verseny 2 napos lesz. A verseny hivatalos!

 

 

Nevezési felhívás:

Helyszín: Kodály Zoltán Általános Iskola, Hatvan Géza fejedelem út 2.

Időpont: 2020.05.23. (szombat) 10.00., 2020.05.24. (vasárnap) 10.00.

Dog Dancing Bírók:

Monika Olsovska (Slo)

Anna Kraus (A)

Karlyik Nóra (H)

/ További bírók egyeztetés alatt /

DD Nevezési díj: 6500 Ft / kűr, 2. kűrtől 6000 Ft

Nézőknek:

Felnőtt belépő 1000 Ft+ ajándék 1 db tombola, 18 év alatt: 500 Ft

6 éves kor alatt ingyenes, Versenyzők kísérőinek ingyenes!

Tovább »

Töltsd hasznosan az otthonlétet, kezdd el most a kutyakiképző tanfolyamot az elméleti résszel, és fejezd be a gyakorlatival a vírushelyzet után!

Az elméleti modul ONLINE képzéssel, így ki sem kell mozdulnod!

A kutyakiképzést sajnos ma már nem lehet OKJ-s tanfolyamú rendszerben elsajátítani, mi viszont szerettünk volna egy olyan tanfolyamot biztosítani a szakma iránt érdeklődőknek, ahol amellett, hogy sokrétű tudást szerezhetnek, az egyes területek legnagyobb kiválóságaitól tanulhatnak. Ma már tele az ország különféle kutyakiképző tanfolyamokkal, de úgy gondoljuk, nem mindegy, hogy mit és kitől tanulhattok!

 

Tanmenet, témakörök, oktatók:

Tanfolyam vezető előadói Angyal Zsolt, az Akela Kutyaiskola alapítója, rehabilitációs kutyaviselkedési szakember és kutyakiképző, valamint Nyakas Gábor kutyatréner, dog coach.

Tovább »

Enni kell, lélegezni kell, kutyát futtatni kell... valakinek versenyezni is kell!

Ki az aki meg tudja tenni, hogy ha kell egy hétig van az erdőben, hát mi!

Ezért úgy döntöttünk, hogy a lehetőségekhez képest felelőségteljesen a mai állás szerint is meg tudjuk tartani a tavasz legnagyobb kutyás futóversenyét! Hallottál már a RUN DOG kutyás maratoni futóverenysorozatról?

A versenyt akadályfutás nélkül csak terep 3+ és 7+ km-en tudjátok teljesíteni.

A versenyt reggel 8.00 és délután 18.00 között óránként kb 30 ember teljesítheti, így napi 300 fő a limit.

Amennyiben a vasárnapi 300 betellik, úgy megyünk visszafelé a szombati és ha kell a pénteki napokkal. Bármelyik napra pluszban nevezhetsz tehát indulhatsz pénteken és vasárnap is akár. Mind a két időd figyelembe lesz véve.

Tovább »

Kedves Gazdik!

A jelenlegi helyzet miatt sok gazdi kényszerült a négy fal közé, emiatt úgy gondoltuk, hogy egy online óra, élő videó keretében szívesen adunk ötleteket az otthoni idő hasznos eltöltésére – kutyás szemmel.

Miről lesz szó?

 • a mentális fárasztás – mi is ez, miért is fontos
 • játék és tanulás otthon
 • hogyan vonjuk be a család többi tagját
 • kérdezz-felelek

Várunk mindenkit sok szeretettel!:)

A Dogopolis csapata

Tovább »

Versenykiírás
A nevezési díj magába a rajtcsomagot, FÉM BEFUTÓ ÉRMET, Frissítést, WC használatát.
A versenyen részt lehet venni kutyával és kutya nélkül is!
A VERSENY HELYE: Tököli Parkerdő
Versenyközpont: Erdészházzal szemben lévő terület.
GPS koordináták: 47.2938126,19.0106861
Parkolni a tököli vagy szigethalmi oldalon lehetséges, a parkerdőn kívül a közutakon. Tököli Parkerdőbe behajtani tilos!
A VERSENY RENDEZŐJE
Tóth Tamás E.V.

Tovább »

 

 

NOT JUST RUN - FUSS EGY JÓ ÜGYÉRT!
Megnyílt a nevezés 2020 első HDR versenyére, a Not Just Run kutyás terepfutó versenyre!
Ahogy tavaly is, idén is minden egyes lépésünknek fontos célja lesz!
- HAT LÁB, KÉT SZÍV, 1 FA -
A Not Just Run a HDR jótékonysági futama, aminek keretében minden évben egy nonprofit szervezetet/alapítványt, vagy éppen egy számunkra fontos, jó ügyet támogatunk.
Tavaly a menhelyek voltak a fókuszban, idén pedig egy nagyon is aktuális, mindannyiunkat, sőt, a jövőnket is érintő téma mellé állunk oda teljes mellszélességgel.
IDÉN A 10 millió Fa PROJEKTET TÁMOGATJUK, HOGY UNOKÁINK KUTYÁINAK IS LEGYEN HOL HŰSÖLNIÜK!
A kezdeményezés értékrendje nagyon közel áll a miénkhez, eddig is nagyon sok kutyás gazdi segített nekik, reméljük, ezután pedig egy egész HDR versenyző falkával is többen lesznek!

Tovább »

 

A 2020-as év első eseménye a CACIOB Obedience Nemzetközi Kupasorozat első állomása, amely 2020. február 2-án kerül megrendezésre Gödöllőn, a 4000 négyzetméteres fedett és fűtött Sportcentrumban.

Nevezési határidő: 2020. január 1- 24. között.
NEVEZÉSI LINK: https://forms.gle/
WPHevWMCpZEYKwBV7

Helyszín: 2100 Gödöllő, Táncsics Mihály út 5., Sportcentrum (a műfüves pályán kötelező a váltócipő!)
Szintek: OBED Kezdő, OBED 1, OBED 2, OBED 3.
Ivartalanított- és keverék kutyák is részt vehetnek a versenyen!
Bírók: OBED Kezdő – Halász Árpád (HU), OBED 1 – Petra Nossian (A), OBED 2-3 – Christian Steinlechner (A)
Segédbírók: OBED Kezdő – Varga Tamás, OBED 1 – Erdélyi Judit, OBED 2-3 – Szulimán Alexandra
Szervező: Obedience Hungary Team SE.

Tovább »

 

Nemzetközi kutyakiállítás a Hungexpo területen . Az esemény nyilvános, melyen kép- és hangfelvétel készül.
További információ a rendezvényről: kiallitas@kennelclub.hu , tibay.norbert@kennelclub.hu
Nevezések leadhatók online a www.nevezes.dogshow.hu oldalon. (Figyelem, online nevezés esetében a fizetés csak online tranzakcióval lehetséges!)
Továbbá nevezés postai úton: 1194 Budapest, Hofherr Albert u. 42.
Banki adatok (postai nevezés esetén a fizetésre normál banki átutalással van mód):
https://www.kennelclub.hu/index.php?link=elerhetosegek&m=37

Tovább »

 

A korábbi karácsonyi vásárok sikerén felbuzdulva újra kutyás vásárt szervezünk még több árussal! Minden, amire egy kutyának és egy kutyabarátnak szüksége lehet.
Lesz játék is kutyának es gazdájának:
ügyességi játék, ahol kipróbálhatjátok magatokat, hogy tudjátok-e irányítani (megáll, ül, jobb, bal, tovább) a kutyát egy kis labirintusban anélkül, hogy a kutya kilépne belõle vagy fizikailag hatással lennétek rá.
a fotókat az eseményen a fantasztikus Dogs and the City készíti majd!

Tovább »

 

Kétségtelenül a kutyagazdák a legnagyobb támogatói az 1994-ben alapított, nemzetközi hírű MTA-ELTE Családi Kutya Kutatási Programnak, akik mindvégig önként, ellenszolgáltatás nélkül vettek részt kutyáikkal a viselkedéstesztekben. A kísérletekből írt szakcikkek viszont gyakran csak évekkel később jelennek meg, az angol szakszöveg viszonylag nehezen érthető, így a résztvevők sokszor nem is értesültek róla, hogy mi lett a végeredménye a közreműködésükkel zajlott teszteknek. Ezért rendszeresen konferenciát szervezünk, ahol magyarul, ingyenesen és közérthetően ismerkedhet meg bárki az utóbbi egy évben megjelent publikációinkkal. Előadóink az ELTE és az MTA kutatói és doktoranduszai.

Tovább »

Brit Kutyakozmetikusok Szövetsége

Brit Kutyakozmetikusok Szövetsége »

A Dogmopolite az első és egyetlen magyarországi vállalat, amely a Brit Kutyakozmetikusok Szövetségének (PIF-BDGA) tagja.

UK Kennel & Cattery Association

UK Kennel & Cattery Association »

A Dogmopolite az első és egyetlen magyarországi vállalat, amely a Brit Kutyapanziók Szövetségének (PIF-BKCA) tagja.

Pet Services Association

Pet Services Association »

A Dogmopolite az első és egyetlen magyarországi vállalat, amely a Brit Kisállat Szolgáltatók Szövetségének (PIF-BPSA) tagja.

iacp-logo-color-168

IACP »

A Dogmopolite Kft. 2013 óta a floridai székhelyű IACP (International Association of Canine Professionals) hivatalos tagja – ezzel elmondhatjuk, hogy cégünk Magyarországon ebben az ágazatban elsőként lépett be egy elismert nemzetközi szervezetbe, amely egyesület komoly szakmai és humán erőforrási követelményrendszert ír elő tagjai felé.

kandhlogo

Felelősség-biztosítás »

Professzionalizmus és a minket körülvevő egészségi és tárgyi értékek iránti elkötelezettségünk jeléül általános és szolgáltatói felelősség-biztosítással rendelkezünk 10 millió Ft összegig a szolgáltatás során esetlegesen felmerülő sérülések és tárgyi károk kezelésére.

fotovideo

Fotógaléria

Összes Fotó »

 

Videógaléria

Összes Videó »

 

Médiamegjelenések

A Dogmopolite Médiaszereplései »

Médiamegjelenéseink