gd1

Dogmopolite Hűségpontok:
Gyűjtse a hűségpontokat! »

husegkartya-jobb-oszlop

 

dogmo-ajandekkarya-uj-kicsi

Miben Segíthetünk?

Kérjen ajánlatot!

Érdeklődjön árainkról »

Időpontfoglalás

szolgáltatásaink igénybevételéhez »

A Dogmopolite
számokban (2021. szept.)

62 612
kozmetikázott kutya

4122
kiállításra felkészített kutya

7965
visszatérő vendég

56 300
liter felh. sampon

23 700
liter felh. kondícionáló

34 200
kg lenyírt szőr

 trustworthy company 2018 fogyasztoi velemeny tanusitvany 2018 
 PIF - A BRIT KISÁLLAT SZOLGÁLTATÓK SZÖVETSÉGE Logo

Rólunk Mondták

Lezárult az országos ivartalanítási program. Az Index Etyeken járt, hogy a település kutyamenhelyén tájékozódjon az akcióról, amelynek célja, hogy együttműködésre sarkallja az önkormányzatokat, az orvosokat és a civil szervezeteket egy hasznos cél, a nem kívánt állatszaporulat megakadályozása érdekében.
– Van egy kis gondom ezzel a Zsuzsi kutyával, szeretném átkeresztelni, mert a neve sajnos az elvált feleségemre emlékeztet... – magyarázza a problémáját egy újdonsült gazdi az Etyeki Állatvédők Egyesületének kutyamenhelyén a telephely vezetőjének.
Botka Zsolt elnök mosolyogva legyint, és megnyugtatja az örökbefogadót, hogy tegyen bátran kedve és ízlése szerint, mert a kutyák hamar megszoknak bármilyen nevet.

Tovább »

Forrás: index.hu

Sok családban probléma, hogy a kutya tiszteletlen a babával vagy az óvodás korú kis gazdival. Szülőként – felelősen gondolkozva – fontos, hogy megtanítsuk gyermekünknek és négylábú kedvencünknek egymás személyes terének tiszteletben tartását, s az egymás melletti békés együttélés szabályait, már csak azért is, mert így rengeteg tragédia elkerülhető. Panyi Zita kutyaviselkedés-terapeuta szerint érdemes korán elkezdeni a kisgyerek kutyával való összeszoktatását. Persze biztonságos keretek között.
„Manapság nem olyan körülmények közt élünk, mint 50 éve – magyarázza Zita. – Szűkültek az életterek, az utcák beépülnek, kisebbek a lakások, ezzel együtt csökkent a távolság kutya és baba között, nőtt a konfrontációs lehetőségek száma.

Tovább »

Forrás: divany.hu

Buszozik, villamosozik, sőt, még a kompot is használja egy isztambuli kóborkutya, Boji, aki ebből adódóan híressé és közkedveltté vált a városban.
A kutya naponta akár 30-40 kilométert is utazik, a helyiek mindig szívesen találkoznak vele a járatokon. Boji a helyiek szerint mindig nagyon barátságos és nyugodt,
És már saját oldala is van, több mint 75 ezer követővel.
Nem tudni, hogy hogyan került az utcára, de a városi önkormányzattól már kapott egy GPS-es nyomkövetőt is és állatorvoshoz is elvitték.

Tovább »

Forrás: index.hu

Némely kutyák kiemelkedően sokat megértenek az emberi nyelvből, írják az ELTE etológusai, akiknek a kutatásában voltak olyan kutyák is, amelyek akár száz, vagy még több játék nevét voltak képesek megtanulni. Kutatásukról írt közleményük a brit tudományos akadémia, a Royal Society Open Science című folyóiratában jelent meg.
Az ELTE kutatói több mint két éven át kerestek világszerte olyan kutyákat, amelyek tudják a játékaik nevét. Mint írták, a kutyák többsége parancsokat, trükköket többnyire gond nélkül tanul meg, de a tárgyak nevének megjegyzése nagyon másfajta feladat, és a legtöbb kutya nem is tudja elsajátítani ezt a képességet.

 

Tovább »

Forrás: 444.hu

Szeptember elején jelentette be Fülöp Erik független országgyűlési képviselő, a Nemzeti Állatvédelmi Szolgálat (NÁSZ) elnöke, hogy tesztjelleggel hamarosan elindul Budapesten és Pest megyében az állatrendőrség. A fogadtatás szélsőséges volt, hiszen sokan éljenezték a dolgot, ugyanakkor száznál is több állatvédő szervezet közös nyilatkozatban fejezte ki ellenérzéseit a még nem is működő szervezettel kapcsolatosan. Az Indexnek adott interjújában az egyesület vezetője kifejtette, hogy miért gondolja úgy, hogy egy újabb civil szervezetre van szükség Magyarországon, ami az állatvédelemmel foglalkozik.
A rendőrség szó hallatán egy fegyveres szervezetre, egy hatóságra gondol az emberek többsége. Ilyen lesz a hazai állatrendőrség is?

 

Tovább »

Forrás: index.hu

Büntetőeljárás indult egy jászberényi cég ellen, amely csak papíron vásárolt nagy értékű kutyákat, a valóságban nem, adóhivatali ellenőrzése pedig több mint százmillió forint adókülönbözetet tárt fel.

A NAV szerint a vállalkozás kutyaiskola indítását tervezte, és a vizsgálaton bemutatott számlák szerint 2019-ben 221 németjuhász kutyát vásárolt több mint kétszázmillió forintért. A cég ügyvezetője azt mondta, a kutyák továbbértékesítéséről egy angol vevővel kötöttek szándéknyilatkozatot, miszerint az állatok a jászberényi társaságnál megkapják az alapképzést, majd az angliai vevőnél a speciális képzést, hogy kábítószer- vagy bombakereső, esetleg elfogó járőrkutya legyen belőlük. A cégnek azonban nem származott bevétele kutyakiképzésből, az ellenőrök a helyszíni szemlén, a telephelyen is mindössze 11 kutyát találtak.

Tovább »

Forrás: 444.hu

A kutyák meg tudják különböztetni az ember szándékos és véletlen tetteit egy új német kutatás szerint. A kutya egy sor készséget kifejlesztett, amelyek az emberhez való kötődését segítették. Ezek közül csak egy az, hogy végrehajtják az ül, fekszik és egyéb utasításokat − írja az MTI.

Felismerni, vagy legalább megérezni egy másik teremtmény szándékait az úgynevezett tudatelmélet vagy mentalizáció alapja. Így nevezik azt a képességet, amellyel mentális állapotot tulajdonít az ember másoknak. Sokáig úgy tartották, erre kizárólag az ember képes, azonban a kutatás szerint eltérő volt a kutyák viselkedése, ha a kísérletet végző ember akarattal, és más, ha akaratlanul cselekedett.

A KUTATÓK SZERINT EZ ARRA UTAL, HOGY A KUTYÁK KÜLÖNBSÉGET TUDNAK TENNI A SZÁNDÉKOS ÉS A SZÁNDÉK NÉLKÜLI VISELKEDÉS KÖZÖTT.

Tovább »

Forrás: index.hu

Az Agrárminisztérium és a Nébih Gazdijogsi programjában megvalósuló kurzusokon az egyetem oktatói a Gazdijogsi 8 részes, eredetileg online tananyagát ismertetik a résztvevőkkel – közölte az egyetem állatvédelmi jogi, elemző- és módszertani központja.

A program célja a felelős állattartási ismeretek átadása minél szélesebb közönségnek. A december 8-ig tartó képzés 2021-ben öt alkalommal várja az érdeklődőket, három alkalommal kedden és szerdán, két alkalommal pénteken és szombaton.

Szó lesz többek között a kutyaválasztás szempontjairól, az állat neveléséről, táplálásáról, viselkedési problémáiról, de anatómiai, élettani és egészségügyi alapismereteket is elsajátíthatnak a résztvevők. Az egyetem oktatói közül Tóth Szabina, Lorászkó Gábor, Fekete Sándor György, Vámosi-Nagy Nóra, Sátori Ágnes, Vetter Szilvia és Balya András tart képzéseket.

 

Tovább »

Forrás: 444.hu

Ha a kutyád rág, kapar, rongál, vagy egész nap ugat a távollétedben, akkor bizony lehetséges, hogy szeparációs szorongással küzd, azaz orvosilag mérhető valós pánikállapotot él meg. Mi a teendő?

Szakembert kérdeztünk.

Panyi Zita kutyaviselkedés-terapeuta, terápiáskutya-kiképző és állatorvosi asszisztens. Missziója, hogy hozzásegítse a kutyusokat a kiegyensúlyozott, egészséges és kellemes élményekben gazdag élethez, harmóniában a gazdikkal. Munkája során számos szeparációs szorongással küzdő ebbel volt már dolga – most tippeket ad, mit tegyünk, ha kedvencünk az említett állapotba kerül, illetve hogyan előzzük meg a bajt.

Szeparációs szorongás bekövetkezhet (és elmúlhat) a gazditól való elválást követő rövid időintervallumon belül – magyarázza –, de tarthat órákon keresztül is, kevésbé intenzíven vagy nagyon intenzíven. Mindez embereknél is megfigyelhető, például amikor a gyereket először hagyják otthon egyedül, vagy a társaival az óvodában.

Tovább »

Forrás: divany.hu

Ki ne vágyna igazán jól nevelt, nyugodt, szófogadó négylábúra? Ki ne szeretne büszkélkedni családtagjai vagy barátai körében engedelmes kedvencével? Kezdő gazdiként a legtöbb esetben nincs kezünkben az a rutin, amivel egy szeleburdi, engedetlen kölyökkutyát igazi kezesbáránnyá varázsolunk, azonban némi odafigyeléssel sokat tehetünk azért, hogy bundásunk minél hamarabb elsajátítsa a helyes viselkedési formákat.

1. Amit szabad Jupiternek...

Már kedvencünk érkezésének első napjától „adagolnunk” kell számára a határokat. Ez nem csak a kutya számára okozhat nehézségeket, hiszen egy kezdő gazdi legszívesebben a nap 24 órájában babusgatná újdonsült bundását, és bizony esze ágában sincs leküldeni őt a kanapéról vagy az ágyról. Éppen ezért érdemes már a mancsos érkezése előtt átgondolnunk, hol kell meghúznunk a határt, hogy az együttélés a család és a négylábú számára is ideális és kényelmes legyen.

Tovább »

Forrás: instyle.hu

Brit Kutyakozmetikusok Szövetsége

Brit Kutyakozmetikusok Szövetsége »

A Dogmopolite az első és egyetlen magyarországi vállalat, amely a Brit Kutyakozmetikusok Szövetségének (PIF-BDGA) tagja.

UK Kennel & Cattery Association

UK Kennel & Cattery Association »

A Dogmopolite az első és egyetlen magyarországi vállalat, amely a Brit Kutyapanziók Szövetségének (PIF-BKCA) tagja.

Pet Services Association

Pet Services Association »

A Dogmopolite az első és egyetlen magyarországi vállalat, amely a Brit Kisállat Szolgáltatók Szövetségének (PIF-BPSA) tagja.

iacp-logo-color-168

IACP »

A Dogmopolite Kft. 2013 óta a floridai székhelyű IACP (International Association of Canine Professionals) hivatalos tagja – ezzel elmondhatjuk, hogy cégünk Magyarországon ebben az ágazatban elsőként lépett be egy elismert nemzetközi szervezetbe, amely egyesület komoly szakmai és humán erőforrási követelményrendszert ír elő tagjai felé.

kandhlogo

Felelősség-biztosítás »

Professzionalizmus és a minket körülvevő egészségi és tárgyi értékek iránti elkötelezettségünk jeléül általános és szolgáltatói felelősség-biztosítással rendelkezünk 10 millió Ft összegig a szolgáltatás során esetlegesen felmerülő sérülések és tárgyi károk kezelésére.

fotovideo

Fotógaléria

Összes Fotó »

 

Videógaléria

Összes Videó »

 

Médiamegjelenések

A Dogmopolite Médiaszereplései »

Médiamegjelenéseink